Hvordan din Google Ads konto er organiseret har altid været en af nøglestenene til at få succes. Der er blevet skrevet omkring emnet i spandevis og du kan finde blogindlæg omkring hvordan du kan øge din produktivitet i Google Ads, opgavekalendere, opgavelister og mange flere ting, der har med organisation at gøre.

Indtil Google Ads etiketter kom til verden var vi faktisk uden en god metode til at organisere vores Google Ads konto og navigere igennem utallige nye kampagne, optimeringer, budændringer, annonceoptimering, nye søgeord og mange andre ting.

Efter at have brugt Google Ads etiketter i et par måneder har jeg fundet fire effektive måder jeg bruger dem til at optimere mine Google Ads konti hurtigere. Inden jeg hopper ind og forklarer dem vil jeg dog gerne give dig et hurtigt tip til hvordan du bruger farveopdeling til at holde styr på dine Google Ads etiketter.

Opdel dine Google Ads etiketter i farve for nemmere genkendelse

Ved brug af Google Ads etiketter har du muligheden for at vælge en farvebaggrund til hver etiket. Mit første tip til at gøre din brug af etiketter mere effektivt er at undgå at bruge en ny farve for hvert etiket.

Brug den samme farve til de samme typer af etiketter. Fx hvis du bruger etiketter til at spore hvornår du startede en ny kampagne eller annoncegruppe foreslår jeg, at du bruger en hvid baggrund:

effektive1

Dette vil sikre dig, at du ikke har en stor mængde forskellige farver, der tiltrækker opmærksomhed, i dit interface. Os mennesker kan hurtigt blive distraheret og den sidste ting du ønsker er at blive distraheret, når du prøver at analysere tallene fra en ny Google Ads kampagne.

Brug farver, der matcher etikettens betydning

De farver du vælger til dine Google Ads etiketter skal gerne minde om de handlinger, som du gerne vil tage på baggrund af etiketten.

Vi ser en masse forskellige farver hver eneste dag med forskellig betydningen afhængig af vores kultur. I Danmark betyder farver dog stort set det samme over hele linjen og vi har fx trafiklys, hvor farverne har nogle meget bestemte betydninger.

Jeg bruger ofte samme metode til at farveopdele mine etiketter:

  • Brug røde etiketter til søgeord/kampagner med behov for ekstra fokus
  • Brug gule etiketter til nye tiltag i dine kampagner
  • Brug orange etiketter til eksperimenter du er sikker på vil have succes
  • Brug grønne etiketter til dine bedste annoncer og søgeord

Nu hvor du har det rette mindset for at arbejde med Google Ads etiketter er det på tide at tage et nærmere kig på hvordan jeg personligt bruger etiketter til bedre at håndtere Google Ads konti.

1) Brug etiketter til nye initiativer (med dato!)

Muligheden for at sætte en etikette på nye initiativer og skrive datoen på den dag tiltaget blev aktiveret er helt fanastisk. Du kan nu tilføje nye søgeord, annoncegrupper og endda kampagner samtidig med, at du ved præcis hvilke du skal tage et nærmere kig på på hvilke datoer.

Et godt eksempel er når du tilføjer nye søgeord til eksisterende annoncegrupper. Tidligere ville du skulle notere hvilke søgeord du tilføjede i din task manager og dernæst sætte en kalenderpåmindelse et par dage senere for at sikre dig, at de kørte fint.

Nu kan du bare sætte en passende etikette og hurtigt tjekke op på et senere tidspunkt.

Jeg anbefaler stadig, at du bruger en task manager, men når du nu tjekker din konto kan du langt lettere sætte et filter på alle søgeord eller annoncegrupper baseret på den etikette du satte på dem til at starte med. Dette gør det langt nemmere for dig at få et overblik over nye søgeord og foretage eventuelle ændringer.

effektive2

Husk at tilføje datoen for hvornår du lavede ændringen. Det gør det meget lettere for dig at sætte det rette datointerval, når du skal tjekke din statistikker.

2) Brug etiketter til at differentiere imellem dine vinderannoncer og testannoncer

Dette er absolut en af mine yndlingsbrug af Google Ads etiketter, da det tidligere var en stor tidsrøver at tjekke op på hvordan nye annoncer performede.

I store konto og især, når du begynder at teste små faktorer i dine Google Ads annoncer kan du hurtigt glemme hvilken annonce, der er din originale annonce og hvilken er testannoncen.

For at hjælpe med dette problem bruger jeg grønne etiketter til mine bedste annoncer og på samme tid sætter jeg en gul etikette (samt datoen for aktivering) for mine nye annoncer.

Ved at gøre dette kan jeg hurtigt identificere nye annoncer og bedømme deres performance. Endnu vigtigere er, at jeg hurtigt kan sætte det korrekte datointerval, så jeg præcist kan sammenligne statistikkerne fra de to annoncer indenfor det rette datointerval.

Hurtigt Google Ads Tip: Når du tester nye Google Ads annoncer, så prøv at se bort fra de første 7 dages data. Din originalannonce kan i begyndelsen have et bedre kvalitetsresultat end din nye annonce og denne faktor kan forvrænge dine resultater i starten.

effektive3

3) Brug Google Ads etiketter til at huske budændringer

Det er ikke altid let at huske de budændringer du laver og det kan være ganske tidskrævende at skrive hver lille ændring ind i din task manager.

Selvom Google Ads etiketter ikke er den hurtigste måde at gøre dette på, så er det en god metode til at hjælpe med at holde styr på vigtige budændringer.

Jeg bruger typisk Google Ads etiketter til de budændringer, som jeg gerne vil huske næste gang jeg laver optimerer Google Ads kontoen. Det kan være, at jeg bare tester et givent bud eller at jeg har nedsat buddet for at se om klik/konverteringer forbliver de samme.

Til mine vigtigste søgeord skriver jeg fx ofte tit mine benchmark resultater i Google Ads etiketten. Det betyder, at hvis jeg tester et nyt bud vil jeg typisk skrive >30% (26 konv. / 14 dage). Dette betyder, at jeg har øget buddet med 30% og at søgeordet tidligere havde 26 konverteringer over 14 dage.

Jeg ved derfor om jeg er helt galt på den eller på rette vej med det nye bud uden, at jeg behøver at hoppe frem og tilbage i datointervaller.

PS. Google, kan I ikke være så venlige at inkludere sammenligningsfunktionen fra Analytics i Google Ads. Det kunne altså være fantastisk!

PPS.: Siden jeg skrev dette indlæg har Google faktisk tilføjet dette :)

4) Brug Google Ads etiketter til at markere stoppede søgeord, annoncegrupper og kampagner

Ofte når jeg starter nye, store kampagner for kunder er der budgetbegrænsninger og performance mål, som skal indfries.

I nogle tilfælde har jeg lavet en god Google Ads kampagne for kunden, men af den ene eller anden grund er 50% af vores søgeord mere end nok til at indfri vores performance mål indenfor vores budgetbegrænsninger.

I stedet for bare at nedsætte budgivningen med 50% for alle søgeord (eller noget tilsvarende) vælger jeg ofte at pause søgeord af lavere kvalitet, konverteringsrate eller CTR for at spare penge. Dette gør, at jeg kan fokusere på den del af min kampagne, som performer godt i stedet for at arbejde hårdt på at få nogle halvdårlige søgeord til at performe okay.

Jeg vil langt hellere optimere de søgeords, som allerede kører godt og få dem til at køre fantastisk.

For ikke at se fuldstændig bort fra de nuværende dårlige søgeord/annoncegrupper (hvilket ville være en stor fejl) bruger jeg Google Ads etiketter til at markere dem, så jeg kan vende tilbage til dem på et senere tidspunkt.

De etiketter jeg typisk bruger er:

  • Pauset pga. lav CTR
  • Pauset pga. budgetbegræsning
  • Pauset pga. lav konv. rate
  • Pauset pga. lavt antal klik
  • Pauset pga. ferie

Dette tillader mig ikke bare at kunne se hvilke søgeord, annoncegrupper eller kampagner, som jeg kan aktivere igen, når jeg har brug for dem, men det er også en påmindelse om hvorfor søgeordet blev stoppet til at starte med. Med denne viden kan jeg lave nogle optimeringer til at starte med for at få søgeordet/annoncegruppen til at performe bedre i anden omgang.

Husk altid at tjekke dine Google Ads etiketter inden du optimerer

Sidst, men bestemt ikke mindst, vil jeg anbefale, at du gør det til en vane at tjekke dine Google Ads etiketter inden du starter med at arbejde på din konto. Specielt hvis du også bruger en anden form for planlægningsværktøj er det vigtigt, at du også tager et kig på dine etiketter.

Vaner tager tid at udvikle. Sørg derfor for at finde metoder, der kan påminde dig om at kigge på dine Google Ads etiketter fra begyndelsen.

Nyt: Siden jeg oprindeligt skrev dette indlæg har jeg fundet en masse andre metoder til at bruge Google Ads etiketter. Jeg har også set nogle ret opfindsomme metoder fra andre Google Ads professionelle.

Jeg hører derfor gerne fra dig i kommentarerne omkring hvilke erfaringer du har gjort dig med Google Ads etiketter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *