At bygge og udvikle en succesfuld Google Ads kampagne handler i store træk om at følge den samme succesfulde opskrift igen og igen. Ingredienserne kan måske variere og nogle gange bruger du færre krydderier pga. du ved, at gæsterne ikke kan lide stærk mad.

De basale regler, rutiner og procedurer for at opbygge Google Ads kampagner ordentligt vil sjældent være forskellig fra kampagne til kampagne. Kun hvis du finder et nyt værktøj (som da jeg opdagede MergeWords.com) eller hvis du kan se mulighed for forbedring bør du ændre på et allerede succesfuld koncept.

For mig har jeg fulgt den samme opskrift i lang tid med stor succes. Jeg havde succes med den samme opskrift i Analyzers, som Google Ads konsulent, jeg havde succes med at implementere den for andre Google Ads konsulenter i White Shark Media og jeg bruger den stadig i dag for de få større kunder, som jeg håndterer Google Ads for til daglig.

Ja, min opskrift har udviklet sig siden dag 1 og jeg bruger bestemt ikke samme opskrift til større og mindre kunder, men mange af reglerne er de samme hvad enten du har et lille budget eller et stort budget.

Opskriften er i dag, 5 år senere, stadig bygget på de samme principper, men er blevet bedre med årene og står i dag langt klarere. I dette blogindlæg vil jeg gerne 7 af de regler, som jeg lever efter, når jeg optimerer Google Ads kampagner.

Mine 7 gyldne regler for at få mest ud af dit Google Ads budget

Selvom jeg nævner 7 regler er det langt fra en fuld liste. Derudover kan andre Google Ads eksperter sværge til andre nøglestrategier, men det er hvad der gør Google Ads så fantastisk. Du kan have succes på mange forskellige måder. Det handler bare om at finde den metode, der virker bedst for lige dig.

1) Altid lav en grundlæggende analyse af konkurrenter

Inden jeg bygger en Google Ads kampagne vil jeg besøge konkurrenternes hjemmesider, søge på Google, klikke på relaterede søgninger og på mange måder virke som om, at jeg er i en form for trance. Jeg har ikke et reelt mål i tanke, men jeg prøver bare at behandle al den viden jeg kan og få en gennemgående følelse af industrien.

Jeg plejer konkret at spørge mig selv om:

 • Hvem er de største virksomheder i denne industri?
 • Hvordan er min kundes prisstruktur i forhold til vores største konkurrenter?
 • Hvordan bliver vores industri omtalt?
 • Er der aktivitet i forum, communities og på blogs?
 • Hvem bruger normalt kundens produkter og hvordan har de det med produkterne?

At kende svarene på disse spørgsmål vil hjælpe mig med at være langt mere specifik, når jeg bygger Google Ads kampagnerne og især med annonceteksterne.

Nogle industrier er dog ikke særlig begejstrede for at tale om produkterne, som fx undertøj, der kan holde fast på prutterne (ja, jeg har lige set en Shark Tank genudgivelse).

2) Kend dit produkt og dine typiske kunder

En af nøglepunkterne til at få succes med enhver form for reklame er at kunne gennemgående forstå produktet og de typiske kunder, som produktet bliver købt af. Du bliver nødt til at kende produktet ud og ind.

For at kende produktet ud og ind bør du kunne beskrive både fordele og ulemper, samt hvordan disse forholder sig til konkurrenternes. Hvis du ikke ved hvorfor dine konkurrenter er bedre end dig (der vil altid være nogle, som er bedre end dig i nogle henseender) vil det blive rigtig svært at finde ud af hvordan dine produkter skal markedsføres for at vise, at de er bedre.

Din søgeordsanalyse vil blive lettere hvis du har et godt kendskab til dine produkter

Lad os sige, at du fx sælger bredbånd. Det er en industri jeg kender en del til, da jeg tidligere har drevet meget succesfulde affiliate sider i den branche, så jeg ved stort set alt om den branche nu om dage.

Alle bredbåndsforbindelser bliver i dag solgt med en medfølgende telefonforbindelse. Du betaler ikke ekstra for den, hvis du ikke bruger den, men mange personer har ikke brug for en telefonforbindelse eller vil ikke betale for den.

Ved at kende denne faktor kan vi fx benytte os af de følgende søgeord:

 • bredbånd uden telefoni
 • bredbånd uden fastnet
 • kun bredbånd

I disse annoncer kan vi fokusere vores annoncer på tekster, der omhandler en telefonforbindelse til 0 kr. eller på anden vis nævne for disse brugere, at de ikke behøver at bruge den.

Dette ville være et yderst tamt salgspunkt i stort set alle andre annoncer, men ved at kende til denne problemstilling kan vi aktivt prøve at finde brugerne, som søger efter bredbånd uden telefoni og give dem hvad de vil have.

3) Brug negative søgeord tidligt og stop aldrig med at udvide dine lister

Jeg har i tidernes løb set flere annoncører, som skipper lidt let hen over negative søgeord. De tilføjer nogle få negative søgeord fra en generel liste de har fundet på en hjemmeside og tror, at de har gjort et godt stykke arbejde.

Stor fejl.

Opbygning af en grundig negativ søgeordsliste er en af de vigtigste ingredienser, når det gælder om at opnå en så succesfuld kampagne, som muligt fra start af.

Hvis du bliver ramt af en masse visninger og lav CTR fra begyndelsen er det en sikker vej til lave kvalitetsresultater. Har du først fået et lavt kvalitetsresultat kan det være en meget lang vej før du kan få bare halvgode kvalitetsresultater for dine søgeord.

Start fra begyndelsen

Jeg anbefaler altid, at du tager den tid det tager i den oprindelige analysefase til at bygge en solid liste med negative søgeord. Brug mindst 3-5 timer på det, hvis det er første gang du laver en Google Ads kampagne og ikke har noget grundlag.

Under den regulære søgeordsanalyse har jeg altid Excel åben for at kunne skrive negative søgeord ned, som jeg finder dem. Dette er en god øvelse til at sikre dig, at du altid hurtigt kan skrive nye idéer ned.

4) Brug negative søgeord til at undgå søgeordskannibalisme

En anden del af at opbygge en solid negativ søgeordsliste er hvad normalt kalder negative keyword sculpting. Jeg bygger min kampagne en rimelig simpel struktur:

 • Søgeord med mange søgninger får deres egen annoncegruppe (splittet op i BMM/Søgeordssætning og eksakt match grupper)
 • Søgeord med få søgninger bliver sat sammen indtil jeg får bevis for, at de har nok søgninger til, at de bør have deres egen annoncegruppe

Fx vil jeg sætte et søgeord med farvevariationer op i den samme annoncegruppe således, at sort iphone cover, lilla iphone cover osv. er i samme annoncegruppe, men iphone cover ville få sine egne annoncegrupper.

Jeg kan godt lide at byde aggressivt på søgeord med mange søgninger. At gøre dette kan godt over tid ende med, at mine høj-volumen søgeord får en højere ad rank end min lav-volumen søgeord og på den måde kan jeg udelukke lav-volumen søgeord fra at få nogle klik – ikke synderlig smart.

Et godt eksempel er ved iPhone tasker.

Søgeordet iphone cover har mange søgninger.

Søgeordet iphone cover med stjerner har færre søgninger. Hvis min Ad Rank (se video for udregning) for søgeordet iphone cover er højere end iphone cover med stjerner grundet et højere bud eller generel kvalitet vil søgeordet iphone cover løbe med alle klikkene.

Jeg kunne derfor lige så godt lade være med at dele mine søgeord op og bare have dem i den samme annoncegruppe (ikke smart for resten).

For at modvirke dette plejer jeg derfor altid at bygge interne negative søgeord. Dette gør jeg ved at tage søgeord fra de forskellige annoncegrupper og sætte dem ind, som negative søgeord i alle andre kampagner end sin egen.

Dette er super effekt og ikke synderligt tidskrævende, hvis du bygger det ind fra start af. Bare husk, at du ikke må tilføje det negative søgeord iphone cover i alle annoncegrupper uden at gøre det i negativ eksakt match.

5) Byd højere på eksakt match søgeord

Jeg kan godt lide at vide hvad jeg får. Derfor er jeg også helt vild med eksakt match søgeord.

Jeg starter næsten altid ud med at byde højere for eksakt match søgeord end andre søgeordstyper. De har næsten altid en højere succes rate for mig – specielt hvis søgeordet har mange søgninger.

Et andet eksempel er hvis du byder det samme for eksakt match og søgeordssætningstypen for det samme søgeord kan du ende med at søgeordet i søgeordssætningstypen løber med alle klikkene ligesom i eksemplet ovenfor.

6) Lad være med at være sjov i annoncetekster – Jokes dræber salg i Google Ads

Til alle Jer, som gerne vil være den næste David Ogilvy, så er jeg ked af at skuffe Jer: Sjove Google Ads annoncer performer sjældent særlig godt, når det kommer til at producere et overskud.

Jeg tror ganske enkelt bare, at det er pga. formatet. Der er meget lille plads til at både at være sjov og samtidig få beskrevet dit budskab. Du ender derfor med en annoncetekst, der ser lidt mærkelig ud og ikke rigtig giver mening.

Jeg har i enkelte tilfælde set sjove annoncer med succes, men jeg starter aldrig mine kampagner med at skrive sjove annoncer. Fokuser hellere på fordele og en call-to-action i dine annoncer. Det vil producere succes langt hurtigere.

Læs også disse 10 tips til bedre sælgende Google Ads annoncer for at få det meste ud af dine Google Ads annoncer.

7) Aldrig aktivér en Google Ads kampagne på samme dag, som du færdiggører den

Dette er en typisk fejl, som jeg selv plejede at lave ofte. Jeg ville blive så begejstret over en kampagne, at jeg ville ringe til min kunde samme dag, som den blev færdig, lave en hurtig gennemgang og aktivere den samme dag.

Jeg har haft nok situationer, hvor jeg af den ene eller anden grund havde lavet flere fejl, når jeg aktiverede dem samme dag til, at jeg ikke længere gør dette. Især hvis du bruger Google Ads Editor meget kan du hurtigt overse et par ting.

Giv dig selv en dag ekstra og foretag en ekstra gennemgang af dine kampagner. Det skader ikke og du vil slippe for en masse stress efterfølgende.

Få gang i rutinen

De gyldne regler jeg har nævnt i dag er, som nævnt, bare et udsnit af nogle af de mange regler, rutiner og procedurer jeg normalt bruger. De afslører dog meget godt mine generelle filosofier for at få Google Ads succes:

 • Fokus på simplicitet, men sørg for at lave alt benarbejdet
 • Lad være med at overlade noget som helst i hænderne på Google
 • Kend dit marked eller din kundes marked

Nogle af de største fejl jeg har set i min karriere er kommet fra folk, der ikke har været grundige nok. Hvis du har en ferm for detaljer, sætter timerne ind det kræver og bruger den optimale struktur fra starten af vil dit potentiale være enormt højt.