En af de ting, som jeg virkelig ikke kan lide omkring Google Ads er lav søgevolumen. Jeg har tidligere i min karriere haft et så dårligt forhold til lav-volumen annoncegrupper, at jeg helt stoppede med at optimere dem.

Helt overraskende er det dog ikke, at jeg valgte at stoppe med at optimere dele af de kampagner jeg havde ansvaret for. Jeg kunne nemlig ofte kigge på en annoncegruppe med 100 konverteringer om måneden, hvor en 10% stigning i performance ville betyde 10 ekstra konverteringer hvér måned. Til sammenligning har mange lav-volumen annoncegrupper bare 50 klik om måneden, hvor potentialet for at få noget ekstra ud af at bruge tid på optimering var meget lille.

Det er derfor naturligt, at man ændrer sit fokus og ikke behandler alle annoncegrupper ligeligt.

For et år siden fik jeg en åbenbaring

Jeg sad en aften og kiggede igennem nogle af kampagnerne i en konto. Jeg sidder ofte bare og kigger igennem datointervaler, dimensioner, statistikker mm. og det er ofte under disse ”trancer”, at jeg opdager de vildeste ting i mine kampagner. På denne aften lagde jeg mærke til, at den kombinerede klikvolumen fra alle min lav-volumen annoncegrupper faktisk resulterede i 10-20% af alle klikkene i min kampagne.

Når jeg så beregnede hvor stor en del af mine konverteringer jeg tabte hver måned pga. min gennemsnitlige konverteringsrate for mine lav-volumen annoncegrupper ikke var særlig høj slog det mig næsten omkuld. Det var et ret stort niveau af misset potentiale.

Jeg regnede det sammen, at jeg kunne ca. få 10-20% flere konverteringer ved at optimere mine lav-volumen annoncegrupper op på det samme konverteringsrate niveau, som gennemsnittet i de andre annoncegrupper.

Et eksempel på mine beregninger:

  • 7 annoncegrupper med i alt 200 klik (Konv. Rate = 1%)
  • 3 annoncegrupper med i alt 2.000 klik (Konv. Rate = 4,5%)

Mine lav-volumen annoncegrupper genererede 10% af alle klik i kampagnen, men stod kun for 2,2% af alle konverteringer.

Ved at øge konverteringsraten for lav-volumen annoncegrupperne til 4,5% ville jeg i teorien kunne få 7 ekstra konverteringer hver måned (svarende til en 10% stigning).

Jeg ved ikke hvordan det står til i din konto, men jeg er sikker på, at hvis du havde en måde at vise din chef eller kunde til at øge antallet af konverteringer med 10% indenfor dine budgetrammer, så ville han blive rigtig glad.

Hvorfor jeg hader at arbejde med lav-volume annoncegrupper

En af de ting, som jeg rigtig godt kan lide ved Google Ads er hvor præcist du kan teste selv mindre ting.

Jeg elsker at se hvordan små ændringer i en annonce kan have en effekt på hvordan konverteringsraten går op eller ned. Jeg var ælde vild da jeg for første gang kunne sige med sikkerhed, at en høj CTR typisk altid resulterede i en lav konverteringrate.

Jeg elsker at analysere mig til hvilke ugedage og timer på døgnet en Google Ads kampagne performer bedst og dernæst se resultaterne blive endnu bedre efter, at jeg har indført mine ændringer.

Jeg elsker det hele.

De fleste af de ting jeg kan lide ved Google Ads har noget at gøre med statistik. Lav volumen og statistik er ikke gode venner.

Når du ikke har nok volumen kan/vil den data du finder meget vel ende med at være korrupt eller direkte misvisende. Denne faktor har direkte ført mig til, at jeg ikke kan lide at arbejde med lav-volumen annoncegrupper eller kampagner i det hele taget. Det tager alt for lang tid at finde den optimale annoncetekst, budgivning, søgeordstyper… og når du endelig tror, at du har fået styr på det hele viser det sig, at du var helt galt på den i din indledende analyse.

Lav-Volumen annoncegrupper fortjener ikke samme opmærksomhed

Du kan normalt få langt bedre resultater ved at fokusere dine optimeringer på de annoncegrupper, som har den største mængde klik eller konverteringer i stedet for lav-volumen annoncegrupper.

Da ingen af os har oceaner af tid giver det derfor perfekt mening at fokusere det meste af din tid på hvor du potentielt får det største løft i dine resultater. Hvad der dog normalt sker er, at efter et stykke tid vil dine primære annoncegrupper begynde at levere så gode resultater, at du ikke behøver bruge meget tid på at optimere dem længere (udover standard optimeringerne og opfølgning).

Dette er nu det perfekte tidspunkt til at tage de ting, som du har lært fra dine primære annoncegrupper og implementere dem i dine (lidt forsømte) lav-volumen annoncegrupper.

Jeg har opstillet nogle af de optimeringer, som jeg typisk foretager for at få mere ud af lav-volumen annoncegrupper. Uanset dit Google Ads niveau vil du kunne følge disse og de er lige effektive på store, som små konti.

Min primære strategi handler om at optimere dine Google Ads annoncer, da det typisk er den bedste måde til at få en højere konverteringsrate på.

1) Jeg pauser rutinemæssigt annoncer, når forbruget på annoncen er 1,5-2 gange højere end mit CPA mål

Hvis jeg kigger igennem mine lav-volumen annoncegrupper og nogle annoncer har brugt flere penge end mit konverteringsmål er pauser jeg annoncen. Dette gør jeg lige gyldigt om der kun er én konvertering associeret med den anden annonce i samme annoncegruppe – det betyder ikke noget. Forbruget for den enkelte annonce var for højt og det nytter ikke noget at vente for længe på at finde ud af, at den er forkert med statistisk signifikans.

Også hvis prisen er konvertering er for høj (igen, 1,5-2 gange mit konverteringsmål), så ryger annoncen også.

Jeg vil prøve at analysere på om jeg kan få en ordentlig mængde klik ved at sætte et lavere bud, men ofte vil du have dine lav-volumen søgeord helt i top for at få det maximale antal klik du kan.

2) Jeg pauser annoncer, der har performet dårligt i andre annoncegrupper

En af de ting, som jeg er en stor fan er er trends. Jeg kan spotte trends langt væk fra og Google Ads er fyldt med dem.

Jeg bruger ofte de samme annoncer i mange annoncegrupper (med små modifikationer af hensyn til kvalitetsresultatet) for at kunne spotte trends. Jeg ser ofte, at den samme annonce vil performe dårligt i alle annoncegrupper.

Efter at jeg har set den samme annonce performe dårligt i mine primære annoncegrupper vil jeg typisk også pause den samme annonce i mine lav-volumen annoncegrupper. Dette gør jeg også selvom jeg ikke rigtig har nogen data i mine lav-volumen annoncegrupper.

Det eneste, som kan stoppe mig fra at pause en potentielt dårlig annonce i andre annoncegrupper er, hvis den enkelte annonce af den ene eller anden årsag performer rigtig godt i en lav-volumen annoncegruppe.

3) Jeg pauser annoncer, når CTR er for lav til at jeg kan bruge annoncen på lang sigt

Nogle annoncer har i nogle tilfælde bare en for lav CTR til nogensinde at kunne blive brugt på lang sigt i Google Ads. Med tiden vil dit kvalitetsresultat blive for lav og den følgende stigning i dine klikpriser ville annullere dit overskud.

Ofte kan du foretage beslutninger baseret på CTR langt tidligere end du kan med konverteringsrater. Ved at foretage en beslutning baseret på en lav CTR kan du ofte slukke for annoncer tidligere end hvis du ventede på de første konverteringer.

Inden du begynder at pause annoncer med en for lav CTR, så skal du dog være opmærksom på om nogle af dine søgeord i annoncegruppen er skyld i den lave CTR. Du kan både være ude for, at et bred format søgeord er gået amok, manglende negative søgeord eller søgeordet kan ganske enkelt bare være irrelevant.

4) Kig længere tilbage end dine normale optimeringscyklusser

En trussel for mange Google Ads professionelle er, at de ikke kigger tilbage end den umiddelbare optimeringscyklus.

I de konti jeg arbejder på i øjeblikket har vi typisk optimeringscyklusser på én til to uger. Det betyder, at jeg typisk laver en optimering og tjekker en uge eller to efter om ændringerne har haft den ønskede effekt. Efter tiden er gået handler jeg så endnu en gang på de statistikker jeg ser.

Nogle annoncegrupper får ganske enkelt ikke nok klik/konverteringer indenfor to uger til at du kan foretage en beslutning.

Sørg derfor at kigge længere tilbage end bare de typiske 2 uger. Ofte vil du kunne se 4-8 uger tilbage og få et bedre overblik over hvordan lav-volumen søgeord performer.

Brug etiketter (labels) til at holde styr på optimeringscyklusser

Da etiketter først kom til var ekstatisk. De har vist sig at spare mig for en masse tid og jeg finder ud af nye måder at bruge dem på næsten hver uge.

Èn af tingene, som jeg ofte bruger etiketter til er at kategorisere hvilke annoncegrupper har en længere optimeringscyklus. Jeg bruger ofte følgende etiketter:

  • 1 uge
  • 2 uger
  • 4 uger
  • 8 uger

På denne måde kan jeg let se hvor længe datointervaller jeg skal slå til, når jeg skal optimere en given annoncegruppe.

Jeg bruger altid fulde uger, når jeg ser på kampagneperformance. Nogle kampagner har forskellig performance på bestemte dage, så du får de mest holdbare resultater, hvis du kigger på hele uger ad gangen.

Det gælder om at øge bundniveauet i dine Google Ads kampagner

Du kan ofte få bedre resultater i dine Adwords kampagner ved bare at holde øje med hvad bundniveauet er. Hvis du sørger for at få dine dårligst performende kampagner op på samme niveau, som dine gode kampagner kan du ofte få langt mere ud af din Google Ads konto.

Der er masser af strategier for hvordan du kan sørge for, at dine lav-volumen annoncegrupper får samme opmærksomhed, som din primære annoncegrupper. En god strategi er bl.a. at bruge forskellige kampagner alt efter hvor høj volumen af klik dine annoncegrupper har. Dette vil hjælpe dig til at opdage eventuelle forskelle i konverteringsrater hurtigt.

Ved at tage en makro approach til dine Google Ads kampagner kan du ofte få en ekstra 10-20% konverteringer hver måned. Hvis din Google Ads kampagne allerede performer godt kan det at klemme de sidste par konverteringer ud af kampagnen være et godt mål at forfølge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *